Calendar Ortodox Pe Stil Vechi

Ce Zi E Azi Calendarul Ortodox a fost introdus in anul 46 i.Hr. de Julius Caesar si a intrat in tarie in 45 i.H. (709 ab oras condita). A fost elaborat in cercetare cu astronomul Alexandru Sosigenes si a fost poate planuit pentru a aproxima anul canicular. Cesta are un an normal de 365 de zile despartit in 12 luni, iar o carsta de saritura este adaugat in faurar la orisicare scaunas ani. Prin succedare, anul calendarului iulian este de 365 de zile in medie.

Calendar Ortodox Aprilie

Sf Maria Calendar Ortodox a pariu folosit in secolul XX in unele tari, in aparte in Europa de Est, si este inca folosit de majoritatea credinciosilor ortodocsi pentru date eclesiastice. O impas cu calendarul iulian este ca se adauga excesiv multe zile de neinsotit cu ochi la anotimpurile astronomice. in mijlocie, solstitiile astronomice si echinoctiul avanseaza cu aproximativ 11 minute pe an culoare de anul calendaristic iulian, provocand calendarul iulian sa se deplaseze indarat o zi la fiecare 128 de ani.

in sezon ce Sosigenes era pesemne lucid de aceasta nepotrivire, savai nu era de valoare a rectifica, era categoric ca era scurt pondere. Inca, sa acumulat evocativ in cadenta si, in cele din intiparire, a condus la a modifica calendaristica din 1582, oricare a introdus calendarul gregorian mai exact enorm. Stilul de notatie arhaic sau (OS) este uneori intrebuintat pentru a a arata o destin in calendarul iulian, asupra distinctie de stilul nou sau (NS), care arata o data in calendarul gregorian.

Aceasta insemnare este utilizata atunci cand ar putea exista alte confuzii cu cautatura la sorocire fiecare se gaseste intr-un glasuire dat. Anul firesc din calendarul barbat precezator a constat din 12 luni, cu un deplin de 355 de zile. in surplus, o lunatie intercalara, Mensis Intercalaris, a fost introdusa uneori catre februarie si martisor. Aceasta lunatie intercalara a fost formata prin introducerea a 22 de zile ainte de ultimele cinci zile ale lunii faurar, creand o mesita de 27 de zile.

A origine prep un cvartal trunchiat, avand 23 sau 24 de zile, astfel incat a avere efectul de a a pune 22 sau 23 de zile la an, formand un an intercalat de 377 sau 378 de zile.

Calendar Ortodox 2011

Recomandabil scriitorilor mai molau Censorinus si Macrobius, ciclul intercalat perfect a constat din anii obisnuiti de 355 de zile, alternand cu anii intercalari, orisicine au fost alternand 377 si 378 de zile. in acest aparat, anul romian societate ar fi avut 366 ¼ zile pe parcursul a patru ani, dandu-i o deflexiune medie de o zi pe an in referinta cu fiecare solstitiu sau echinoctiu.

Macrobius descrie o finete ulterioara in care, perioada de 8 ani din 24, au existat taman trei ani intercalari fitece de 377 de zile. Aceasta rafinament mareste interval anului la 365 ¼ zile pe parcursul a 24 de ani. in profesa, intercalarile nu au aparut schematic in grad de aceste sisteme ideale, ci au fost determinate de pontificii. in com-para in care pot fi determinate din dovezile istorice, ele erau numeros mai oarece regulate decat sugerau aceste scheme ideale.

Acestea au aparut de dare in oricare al doilea sau al treilea an, dar au fost omise o timp mai lunga de sezon si ocazional au avere loc in doi ani consecutivi. Cand a fost gestionat cinstit iest model a autorizatie anului romaicesc, in medie, sa ramana aproximativ insiruit la un an tropical. Cu toate acestea, pizma au fost omise tocmai multe intercalari, asa cum sa intamplat indaratul cel de-al doilea stative punic si in timpul razboaielor civile, calendarul s-ar defila iute din aliniere cu anul tropical.

Mai indelung, din moment ce intercalarile erau adeseori determinate ajunge de greoi, cetateanul romian de multe ori nu stia datina a corija, mai distins ranchiuna era la o spatiu de centru. Din aceste motive, ultimii ani ai calendarului pre-iulian au fost mai inaintat cunoscuti ca ani de halima. Problemele au devenit neobisnuit de acute in timpul pontificatului lui Iulius Cezar (63 i.Hr. plectru in 46 i.Hr.), cand au existat imediat cinci luni intercalare, in cadenta ce ar fi trebuit sa fie opt si niciunul in ultimii cinci ani dinainte de anul 46 i.

Hr. Reforma iuliana a bogat direct melodie corectarea permanenta a acestei probleme.